Hoppá! Robert Pattinson jó filmet csinált

2014.04.18. 13:04

Oké, lehet, hogy néha túl elhamarkodottan ítéljük oda már egyetlen trailer után az "év sci-fije" titulust egy-egy filmnek, de Guy Pearce Mad Max-hangulatú apokalipszisfilmjéből, a The Roverből az eddig kiszivárgott pár perc azért elég meggyőző. Különösen úgy, hogy az Alkonyat-filmek bamba sztárja, Robert Pattinson is szerepel benne - és egész jól hozza a pisztolyos bosszúállót!

The Rover Official Trailer #1 (2014)

A történet 10 évvel egy nagy kataklizma után játszódik egy olyan világban, ahol az emberélet már semmit sem ér, és a felfegyverzett rablóbandák miatt az egyszerű amerikaiak még a kerti budiba is shotgunnal a kezükbe mennek ki. Az épületek kifosztva, rendőrség már régen nincs, az egész világ a fegyverrel hadonászó, gyerekes felnőttek játszótere: pont mint a Walking Deadben, csak zombik nélkül.

Guy Pearce egy szakállas utazót alakít, akiknek ellopják az autóját, így kénytelen átmenetileg meghúznia magát Pattinson családjánál. A két férfi összehaverkodik, majd miután felfegyverzik magukat, elindulnak bosszút állni a végtelen autópályák, lepukkant motelek és lángoló benzinkutak földjén. Ez már eleve egy irgalmatlanul hangulatos alaphelyzet, és ha még hozzávesszük, hogy a The Rovert a díjhalmozó David Michôd rendezte, már nem is olyan bulváros az "ez lehet az idei év sci-fije" kijelentés.

A filmet először Cannesban mutatják be, majd júniusban és augusztusban Amerikában és Nagy-Britanniában is. Hazai premierről viszont még nincs hír sajnos. ( via Geektyrant )