Inkább ne vetkőzött volna Demi Moore?

2014.04.19. 00:27
Vécékagylót ölelgető Robert Downey Jr., köpőcsőből kilőtt Alien, kanyarodó nyíllal megorvgyilkolt király. Dollármilliókat kaszáló blockbusterek nyitójelenetei ezek, amiket valószínűleg a díszdobozos dvd-ket gyűjtő rajongókon kívül senki sem látott, pedig sokkal jobbak, mint a moziba került intrók. A ShorList összeszedte a 10 legjobb, bluray-lemezek extrái közt megtalált alternatív kezdést, mi pedig melléraktuk a kedvencünket, az Alien 4 űrbogarát. De vajon jól döntöttek a vágók és a producerek? Melyik verzió a jobb?

Vasember 2 (2010)

Az ismert nyitójelenet: Az új rész főgonoszát, az épp bosszút forraló és villámostort barkácsoló Mickey Rourke-ot látjuk. Ezután Robert Downey Jr. fényesre polírozott Vasember-felszerelésben, AC/DC-dallamokkal kísérve kiugrik a magánrepülőjéből, és keresztülszáguld egy tűzijátékon, hogy aztán berobbanjon a Stark Expo nagyszínpadára, egy csapat dögös táncoslány közé.

Iron Man 2 - alternatív intro

A kidobott nyitójelenet: Tony Stark épp a magánrepülője vécécsészéjét készül másnaposan teleokádni, miközben a dögös titkárnője próbálja őt összekaparni, hogy időben megérkezzen a Stark Expóra. Robert Downey Jr. zseniálisan hozza a szétcsapott gyomrú, bulikirály szuperhőst, hiszen végig saját magát, az alkohol- és drogfüggő világsztárt kell alakítania.

G. I. Jane (1997)

Az ismert nyitójelenet: Egy nőgyűlölő öregúr haditengerészeti miniszter akar lenni, ezért a szenátusi meghallgatásán unalmas tárgyalótermi beszédet mond arról, hogy a nőknek semmi keresnivalójuk a hadseregben. Naná, hogy egy karakán politikusasszony elkezd vele kekeckedni, és ezzel ellopja a show-t.

G.I. Jane: Alternate Opening Sequence

A kidobott nyitójelenet: Egy feszülős bőrszerkóba öltözött, női sportszánkós elképesztő sebességgel száguld egy bobpályán, miközben a háttérben felváltva recseg az elektronikus zene és a stopperórás edzője hangja. Ezután Demi Moore vetkőzés helyett felveszi a katonai egyenruhát.

Scooby Doo (2002)

Az ismert nyitójelenet: A jól ismert Warner logóba beleharap a régi Scooby Doo rajzfilmsorozat CGI-vel újrajazolt kutyája, a következő jelenetben pedig már a vörös parókás Sarah Michelle Gellart kínozza egy szellemnek beöltözött gengszter.

Scooby Doo

A kidobott nyitójelenet: A stáblista alatt az eredeti, 70-es évekbeli rajzfilmfigurák menekülnek viccesen a szörnyek elől, egészen addig, amíg egy kóbor szellem fel nem kapja a vörös Daphnét. A többiek megtervezik a szöktetését, így kapcsolódunk be a már ismert nyitójelenetbe.

Sikoly 4 (2011)

Az ismert nyitójelenet: Wes Craven nagy horrorfilmes visszatérése egészen szórakoztató lett, kivéve, hogy az egymás után következő Döfés jelenetek és az „ez csak egy film volt a filmben”-fordulatok iszonyúan unalmasak.  

Scream 4 - Alternate Opening

A kidobott nyitójelenet: Az eredeti verzió ehhez képest sokkal közönségbarátabb volt. Két dögös tinilány megnézi a Döfés 7-et, aztán az egyiküket nyaktól köldökig felhasítja a jól ismert maszkos sorozatgyilkos.

A hihetetlen Hulk (2008)

Az ismert nyitójelenet: Edward Norton gyorstalpalót tart a képregényszüzeknek, és egy követhetetlenül kapkodós montázsban bemutatja, hogyan lett a szuperkatona-szérumon dolgozó Dr. Bannerből olyan zöld óriás, aki bármekkorára nőhet, sosem reped szét a seggén a nadrág.

Alternate Opening to The Incredible Hulk 2008

A kidobott nyitójelenet: Edward Norton egy havas tájon mászkál, és nagyon le akar lőni valakit (vagy saját magát?), de végül átváltozik Hulkká, és szétmorzsolja a pisztolyát. A fanok szerint 2:24-nél a jégbe fagyott Amerika kapitány is látszódik.

A part (2000)

Az ismert nyitójelenet: Leonardo Di Caprio amerikai turistakánt 18 óra repülőút, 3 unalmas film és 6 sör után épp fejest ugrik a torokmetsző bangkoki sikátorok forgatagába. Rögtön az első kanyarban bedob egy pohár kígyóvért néhány Rejtő-regényekből szalajtott, kocsmai nehézfiú társaságában, aztán szomorúan eszmél rá, hogy a szállodában látott jó csajt nem ő fogja ágyba vinni.

The Beach (2000) - Alternate Opening

A kidobott nyitójelenet: Danny Boyle eredetileg sokkal többet elárult volna arról, hogy a főszereplő juppi miért menekül némi guglizás után egy paradicsomnak hitt helyre a jól fizető otthoni állásából. Martalócok helyett egy idióta tuktukossal barátkozik, majd vízipuska-háborúba keveredik a helyiekkel.

Toy Story (1995)

Az ismert nyitójelenet: A Pixar legnépszerűbb meséjének elejét valószínűleg mindenki ismeri. Az Andy nevű kissrác szobájában Krumplifej úr épp kirabol egy festett kartonpapírokból összetákolt bankot, de szerencsére befut a vagány játékseriff a kutyaevő dinoszauruszával, és megmentenek mindenkit.

Toy Story alternatív kezdés

A kidobott nyitójelenet: Eredetileg viszont itt először a nagypofájú játékűrhajóst, Buzz Lightyeart ismertük volna meg, amint a tévében épp legyőzi a sátáni kacajú csillagközi zsarnokot, Zorgot. Sajnos a régi sci-fik előtt tisztelgő jelenetsorból csak a képes storyboardot készítette el a Pixar.

Keresztapa 3 (1990)

Az ismert nyitójelenet: Michael Corleone, foglalkozását tekintve maffiafőnök, épp levelet ír a gyermekeinek, amiben arra kéri őket, bocsássák meg neki az elmúlt évtizedek disznóságait. És tegyék tiszteletüket azon az egyházi ceremónián, ahol kitüntetést fog kapni jótékonykodásért.

Keresztapa III, máshogy

A kidobott nyitójelenet: A sokak szerint feleslegesen elkészített harmadik rész eredetileg az 1972-es Keresztapa előtt tisztelgett, és nem a maffiafőnököt mutatta, hanem a tőle segítséget kérő beszélgetőpartnerét, akinek most ital helyett cigarettát adnak.

Wanted (2008)

Az ismert nyitójelenet: Unalmas narrátorhang mesél valami magasztos maszlagot egy több ezer éves bérgyilkosklánról. Utána viszont egy éles váltással egy nyikhaj irodista monologizál a hülye főnökéről, miközben a csaját épp az otthoni IKEA asztalon kufircolja a legjobb haverja.

Wanted Alternate Opening

A kidobott nyitójelenet: Bár a film pont úgy kezdődött, mint az eredeti Wanted-képregény, a készítők egy rakás cseh kaszkadőrrel leforgatta a titokzatos bérgyilkos testvériség dolgos középkori mindennapjait is. Például amikor egy kanyarodó nyílvesszővel ölték meg a királyt. 

Bosszúállók (2012)

Az ismert nyitójelenet: Felvillan a 100 éves Paramount logója, majd a korábbi Marvel-filmekben már látott Kozmikus Kocka, és egy reszelős robothang azzal kezd ijesztgetni minket, hogy a nevetségesen hangzó csiturik mindjárt leigázzák a Földet. 

The Avengers - másik kezdés

A kidobott nyitójelenet: 48 órával az idegenek pusztító inváziója után egy csinos S.H.I.E.L.D.-ügynök (Cobie Smulders) a New Yorkot világmegmentés ürügyén leamortizáló szuperhősök tettei és Nick Fury felelőtlen döntései miatt kénytelen magyarázkodni a főnöke előtt.

+1: Feltámad a Halál

Az ismert nyitójelenet: A Shortlist összeállításából sajnos kimaradt az egyik legérdekesebb filmkezdés, a sokak által gyűlölt Feltámad a Halál intrója. A moziváltozat ugye a nyálkás és undorító ember-Alien hibridek fura kollázsával nyitott, aztán máris az Auriga kórházűrhajón találta magát a néző, ahol néhány tudós épp Ripley pucér klónját tanulmányozza.

Alien Resurrection - alternatív intró

A kidobott nyitójelenet: Ezzel szemben a rendezői változat egy Alien félelmetes állkapcsával nyitott, amiről persze kiderült, hogy csak egy műszerfalon legyeskedő bogárszörny. Amit először kilapít egy unatkozó űrhajós, aztán köpőcsövezni kezd vele, ezzel is jelezve, hogy Jean-Pierre Jeunet már nem vette annyira komolyan a szériát, mint a korábbi rendezők.

A szavazáshoz be kell lépned Indapassal. Ha nincs, regisztrálj .

Melyik alternatív kezdés tetszett legjobban?

  • 146
    A hányó Vasember
  • 89
    A nyolcadik utas a Bogár
  • 19
    A dominaszerkós Demi Moore
  • 18
    A kanyarodó nyílvessző
  • 16
    Keresztapa-tisztelgés a Keresztapa 3-ban
  • 16
    Bajban van a SHIELD-kislány, mert Hulk mindent lezúz
  • 13
    A jócsajt ölő Sikoly-fickó
  • 12
    Hegymászó Hulk
  • 11
    DiCaprio vízipuskaháborúja
  • 8
    A hülye Scooby Doo-rajzfilm
  • 4
    Buzz Lightyear megmenti az univerzumot