Danny Boyle váltja Finchert a Jobs-filmben

2014.04.22. 15:14

Az Apple társalapítójának életéről szóló filmet eredetileg David Fincher rendezte volna, ő volt az, aki rábólintott Aaron Sorkin forgatókönyvére, mivel kiszállt a filmből (erről lásd keretes írásunkat), így a helyére másnak kell leülnie, és úgy tűnik, ez a valaki Danny Boyle lesz, akit már korábban is érdekelt a projekt.

Fincher Christian Bale-t szerette volna megnyerni a főszerepre, Boyle pedig Leonardi DiCapriót lengette be a gyártó Sonynak, szóval nagy nevekben jól állunk, a többiről meg majd gondoskodik a sminkes. Idén volt már egy Jobs-film, amiben Ashton  Kutcher igyekezett életre kelteni Steve Jobst, de kevés sikerrel, és ő még hasonlított is az egykori Apple-vezér fiatalkori önmagára.

Miért távozott Fincher?

Mert olyan sokat akart, amire a Sony beintett neki. Tízmillió dollárt kért előre, amivel a Sonynak akkora problémája még nem is lett volna, de vétójogot követelt a marketinganyagok és a film végső kópiája felett, ami viszont nagyon nem jól jött le a Sonynál. Ott ugyanis még emlékeznek a 2011-es Tetovált lányra, ahol a stúdió belement, hogy az „Ettől érzi majd magát rosszul karácsonykor” szlogent használják, és Fincher utasításainak megfelelőek több százezer dollárt öltek, borotvapenge alakú és élességű, fémből készült promóciós anyagokba, amiket végül egyetlen moziban sem lehetett kiállítani, mert életveszélyesek voltak.