Előzményfilmet kap a Tigris és sárkány

2014.04.22. 16:25

Film készül a Tigris és sárkány című Oscar-díjas film előzménysztorijából. A forgatás idén júliusban kezdődik Új-Zélandon. A The Green Destiny (A Zöld Végzet) című előzményfilmben ismét Michelle Yeoh ölti magára a női harcos, Jü Su Lien szerepét. Auckland után két hétig Kínában forgatnak majd a kínai Jüen Vo-ping rendező iránításával. Ő volt egyébként a Tigris és sárkány harcművészeti-, illetve akciójeleneteinek koreográfusa.

A 2000-ben megjelent film 213,5 millió dolláros bevételt produkált, és ezzel minden idők legsikeresebb kínai nyelvű mozijává vált. Egy évvel később elnyerte a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjat, és további három technikai kategóriában is diadalmaskodott. A rendező Ang Lee kifinomult technológiát alkalmazva tette lehetővé, hogy a szereplők a gravitációt meghazudtoló mutatványokat adjanak elő.

A film alapjául Vang Tulu kínai író ötrészes regénysorozatának (Crane Iron Pentalogy) negyedik kötete szolgált. Az előtörténet munkálatai a regények megfilmesítési jogait illetően kirobbant vita miatt csúsztak. Az immár a The Weinstein Company gondozásában készülő produkció Vang sorozatának ötödik részére épül.   • Vennék
  • Hírek