Musicalt rendezett Clint Eastwood

2014.04.22. 08:21

A Jersey Boys című musical a Broadway egyik kedvence, nem csoda, hogy a filmváltozata is elkészült, az viszont már egy fokkal meglepőbb, hogy a endezői székben az a Clint Eastwood ült, aki idős korára úgy tűnik mindenféle műfajba bele akar kóstolni, bár arról, hogy animációs filmet rendezne, egyelőre nem szól a fáma. 

Jersey Boys előzetes

A Jersey Boys Frankie Valli és együttese, a Four Seasons hatvanas évekbeli felemelkedését mutatja be, de olyan hól, hogy Tony-díjjal (a színházvilág Oscarja) jutalmazták. Ősbemutatójára 2004-ben került sor San Diego-i La Jolla Playhouse-ban, ezután került New Yorkba, és még a ami napig is látható, pedig már 3400 előadás lement belőle.

A zeneszerzőként is elismert, 83 éves Eastwood a filmjébe több olyan színészt is beválogatott, aki a broadway-darabban is szerepelt, köztük a Vallit alakító John Lloyd Youngot. A film egyetlen húzóneve egyébként Christopher Walken. A forgatókönyvet John Logan írta, Marshall Brickman és Rick Elice darabja alapján. Az amerikai lapok szerint a rendező közben már újabb filmen dolgozik, amelyhez Marokkóban is forgatnak majd.

A Jersey Boys Eastwood első zenés alkotása az 1988-ban leforgatott, Charlie Parker életútját bemutató Bird óta. A filmet június 20-án mutatják be az amerikai mozikban.