Dupla koton és sok zene az új Coen-filmben

2014.04.25. 14:24

Május 15-én mutatják be a Coen testvérek új filmjét Magyarországon, a Llewyn Davis világát, ami a cannes-i filmfesztiválon elvitte a zsűri Nagydíját, és begyűjtött egy csomó Oscar- és Arany Glóbusz-jelölést is.  

A film 1961-ben játszódik New Yorkban, ahol éppen csak feltűnt a fiatal Bob Dylan az éjszakában, a The Mamas & the Papas tagjai pedig még nem is találkoztak. Itt akar szerencsét próbálni Llewyn Davis is, aki Dylanhez hasonlóan szintén folkban utazik. Meg is jelent már egy lemeze, Inside Llewyn Davis címmel, de nem kapkodnak érte, ráadásul a partnere öngyilkos lett. Mindehhez még tél is van, hősünk mégis úgy dönt, hogy elutazik a Chicagóba, hogy tanácsot kérjen egyelőre nem nagyon létező karrierjéhez. Mert hiába minden kudarc, ő zenész akar lenni.

Most kijött a film magyar feliratos előzetese, benne egy csomó jó színésszel, Carrey Mulligantől John Goodmanig. Előbbi eléggé ki van akadva Lyewyn Davisre, ő javasolja neki a címben említett megoldást is. A film szokatlan kampányáról már írtunk korábban, itt lehet elolvasni.

Llewyn Davis világa /Inside Llewyn Davis/ magyar feliratos előzetes (16)