Ma mutatják be Ben Kingsley Horthy-filmjét

2014.04.25. 12:32

Két filmfesztiválon már szerepelt a Walking With The Enemy, de hivatalosan ma mutatják be Amerikában a második világháborús filmet, amiben Ben Kingsley játssza Horthy Miklós kormányzót. Ahogy korábban megírtuk, a hasonlóság elég nagy lett. Erről bárki meggyőződhet a pár napja kijött harmadik trailerből:

Walking With The Enemy Official Trailer #3 (2014)

A film egyébként megtörtént eseményeken alapul, egy bizonyos Cohen Elek életét meséli el, akit az 1944-es náci megszállás után elszakítanak családjától, de ő mindent megtesz azért, hogy újra megtalálja őket. Náci tisztnek álcázza magát, és miután világossá válik előtte, hogy mit takar Hitler végső megoldása, elhatározza, hogy így segít a honfitársain.

Bár a film Magyarországon játszódik, nincsenek benne magyar színészek és nem is Magyarországon, hanem Romániában forgatták. A trailerben persze feltűnik a Parlament, de más, jellegzetes pesti helyszínek nem. Sajnos egyelőre úgy tűnik, hogy a  Walking With The Enemy ugyanazokkal a második világháborús közhelyekkel operál, mint a legtöbb ilyen film, de ne legyen igazunk.