132 milliónál jár A csodálatos Pókember 2

2014.04.28. 13:13

A csodálatos Pókember úgy tudott 132 millió dollárt keresni eddig, hogy olyan fontos piackon még be sem mutatták, mint az Egyesült Államok, Kína, Franciaország vagy Brazília. Amerikában május 2-án lesz csak a premier, nálunk egy nappal korábban, május elsején mutatják be a filmet.

A csodálatos Pókember 2. (2014) legújabb előzetes

Múlt hétvégén a legtöbbet Dél-Korában kerestek a Pókember-mozival, ott ugyanis 13,4 millió dollárért váltottak rá jegyet. (Szakértők megjegyezték, hogy lehetett volna magasabb is ez az összeg, de a komptragédia miatt érthető módon sokaknak nem a szórakozás volt az első.) A csodálatos Pókember 8,9 millióval nyitott Oroszországban, 6,5 millióval Olaszországban és 5,2 millióval Japában. A kevésbé fontos piacok közül még Venezuelában is össze tudott szedni 1,5 millió dollárt.

Az Egyesült Királyságban ez már a második hete volt a filmnek, de meg tudta őrizni az elsőségét. 5,7 millió dollárt hozott most, eddig pedig összesen 27,8 milliót. Mexikóban is két hete megy a film, ott eddig összesen 19,5 millió dollárt kerestek vele. Ez egyáltalán nem rossz nyitány, de az igazi kérdés persze az észak-amerikai bevétel lesz.