Jól nyitott A csodálatos Pókember Amerikában

2014.05.05. 08:33

Meghódította A csodálatos pókember 2 című szuperhősfilm az észak-amerikai mozinézőket: 92 millió dollár értékben váltott rá jegyet az első, a jövedelmező nyári szezont indító hétvégén. Bár ezzel nem érte el a legutóbbi Vasember vagy az Amerika kapitány nyitó hétvégéjének bevételét, a Sony rendkívül bizakodó, szerintük hatalmas bevételük lesz a filmből világszerte. Kínában egy nap alatt több, mint 10 millió dollárt hozott a film, és örül a forgalmazó annak is, hogy  az amerikai jegyeladások 43 százaléka 3D-s vetítésre történt.  

Az egy héttel korábban a kasszasikerlista első helyén debütáló vígjáték, A csajok bosszúja messze lemaradva 14,2 millió dollárt hozott második hétvégéjén. Megőrizte harmadik helyét a Heaven is for Real (A mennyország létezik) című, vallási tárgyú produkció, amelyre 8,7 millió dollárért váltottak jegyet az amerikai és a kanadai mozikban. A sikerlistát három héten át vezető Amerika kapitány: A tél katonája című szuperhősfilm 7,8 millió dollár bevételt hozott forgalmazása ötödik hétvégéjén.

Amerikában már bevett szokás, hogy május első hétvégéjét, azaz hivatalosan a nyári moziszezon kezdetét mindig az éppen aktuális Marvel produkcióval nyitják. A csodálatos pókember 2 az első azoknak az akciógazdag szuperhős- és szörnyfilmeknek a sorában, amelyek augusztusig kerülnek a mozikba, köztük a Godzilla és az X-Men - Az eljövendő múlt napjai.

Nálunk május 1-én mutatták be a filmet, nekünk nem nagyon tetszett.