A Kőkorszaki szakikat is elérte a remake-láz

2014.05.08. 08:15

A Warner úgy gondolta, ideje lenne egy váratlant húzni, és hatalmas meglepetésre, a mostani trendekkel tök szembemenően egy régi tévés-filmes sikert támaszt fel, a Flintstones-t, azaz a nálunk Frédi és Béni, a két kőkorszaki szaki címmel futtatott sorozatot, illetve annak filmváltozatát. A forgatókönyvet az a Chris Henchy írja majd, aki A kampány című, Will Ferrell és Zack Galifianakis főszereplésével készült közepesen vicces komédia történetét is jegyzi. A filmben állítólag maga Ferrell alakítja majd Frédit. 

Frédi és Béni 6.rész(eredeti szinkronos)

A Flintsones eredetileg egy animációs sitcom volt, amit 1960 és 66 között lehetett látni a tévében, és eredeti szövege közel sem volt annyira cuki (meg rímekbe szedett sem), mint a magyar szinkron, ami effektíve egy gyerekműsort csinált a sorozatból. A történetét most hagyjuk, kőkorszak, vicces ősemberek, mi kell még? 

A sorozatot az elmúlt tíz évben többször is megkísérelték feltámasztani, legutóbb a Family Guyt (is) kitaláló Seth McFarlane, de a forgatókönyvektől nem voltak elájulva a Warnernél, és inkább hagyták a fenébe az egészet. Mondjuk érthető, hiszen az 1994-ben készült filmváltozat, aminek meg hiába tagadja, Steven Spielberg volt az egyik producere, elég idétlenre sikerült - valahol nem csoda, hiszen 32 író rakta össze a forgatókönyvét. (via THR)