Call of Duty-s írja a Mission Impossible 5-öt

2014.05.10. 13:39 Módosítva: 2014.05.10. 13:39

Will Staplesre, a Call of Duty: Modern Warfare 3 és a Need for Speed: Rivals című videojátékok sztorifelelősére bízták a Mission: Impossible 5 forgatókönyvét, írja az MTI. A CoD Modern Warfare 3 terepjárós reklámját egyébként Budapesten forgatták (sőt, mivel a M:I 4-ben egy CGI Keleti pályaudvar is látszódott egy nemlétező óratoronnyal a háttérben, még akár az sem elképzelhetetlen vágyálom, hogy az M:I 5 nálunk fog készülni).

Pesten forgatott Call of Duty reklám

Staples a népszerű videojátékokon kívül jelenleg több filmen is dolgozik, köztük a Ben Affleck rendezésében és főszereplésével készülő Blood & Treasure-ön.

Tom Crusie akciósorozatának új része Christopher McQuarrie rendezésében 2015. december 25-én kerül a mozikba. Az M:I 5. forgatókönyvének megírására eredetileg Drew Pearce-t, a Vasember 3. szerzőjét kérték fel, de ez még a Jack Reacher című akciófilmet is jegyző McQuarrie szerződtetése előtt volt.

A Mission: Impossible - Fantom protokoll című negyedik rész 2011 decemberében debütált és az összbevétele végül 700 millió dollár lett, így ez Cruise eddigi legsikeresebb filmje.