Külföldi turnéra indul a Krétakör darabja

2014.05.12. 11:50

"A Krétakör lerohan a színpadról, hogy bázisdemokratikus mozgalommal rázza fel az országot. A Párt című darab egyszerre esik neki a magyar rögvalóságnak és a közhelyes européerségnek." - írtuk Schilling Árpád új rendezéséről, A Pártról tavasszal. A Trafó–premiert követően Brüsszelben és Göteborgban is bemutatja a társulat a darabot.

Brüsszelben a legfontosabb európai művészeti fesztiválok egyikének számító Kunstenfestivaldesartsen háromszor adják adják elő, a Francia Közösség Nemzeti Színházában. A Krétakör korábban a Siráj és A papnő című előadásokat is bemutatta már korábban Brüsszelben.

A darab Belgium után a svédországi Göteborgba utazik, ahol az ottani Tánc- és Színházi Fesztiválon szerepel. A fesztivál művészeti vezetője, Birgitta Winnberg Rydh törekvése, hogy a Krétakör produkciója jelentős vitákat generáljon a göteborgi közönség köreiben, közvetlenül az Európai parlamenti, illetve a svéd országos választások előtt.

A turnék a NXSTP program keretében, az Európai Unió Kultúra programjának társfinanszírozásában valósulnak meg. A Schilling Árpáddal készült interjúnkat itt lehet elolvasni.