A Coen fivérek írják az új Spielberg-filmet

2014.05.21. 11:04

Több hidegháborús film is van elfekvőben mostanság, nemrég írtuk meg, hogy felmelegítették a Gorbacsov-Reagen találkozóról szóló filmtervet, aminek már a rendezője is megvan, Baltasar Kormakur személyében. És melegítik Steven Spielberg filmtervét is, Tom Hanks-szel a főszerepben, aminek most úgy tűnik, hogy a Coen fivérek fognak végleges keretet adni. Ők írják ugyanis egy friss bejelentés szerint a forgatókönyvet. Az egyelőre cím nélküli projekt forgatókönyvét eddig Matt Charman jegyezte, de a Coen fivérek vállalták, hogy újraírják a könyvet, ami a siker záloga lehet, hiszen ők már a Fargo és a Nem vénnek való vidék forgatókönyvéért is megkapták az Oscar-díjat.

A film James Donovan amerikai ügyvédről szól, őt választotta ki a CIA 1962-ben a hideg háború alatt, hogy tárgyaljon Francis Gary Powers kémpilóta szabadon engedéséről, akit a Szovjetunió fölött lőttek ki.

Spielberg és Tom Hanks már háromszor dolgoztak együtt, a Ryan közlegény megmentésén, a Terminálon és a Kapj el, ha tudsz! című filmen. Hogy a hidegháborús drámára mikor kerülne sor, azt egyelőre nem tudni, Spielberg ugyanis másik három filmben is benne van. Fejlesztés alatt van a Robopocalypse forgatókönyve, dolgozik egy nagy szabású történelmi drámán Montezuma címmel és egy Roald Dahl könyvéből készült forgatókönyvön.