Imádják a nézők az új X-Ment

2014.05.28. 13:49

Világszerte meggyőzte a nézőket az új X-Men-film: a produkció globális bevétele több mint 300 millió dollár (67 milliárd forint) volt bemutatása hosszú hétvégéjén. A Bryan Singer rendezésében forgatott X-Men: Az eljövendő múlt napjai című epizódra Amerikában a péntektől hétfőig tartó – a hősökre emlékező ünnepnappal kiegészült – hosszú hétvégén 111 millió dollárért (25 milliárd forintért) váltott jegyet a közönség. Úgy látszik, a nézőket nem zavarta meg, hogy a film rendezőjét éppen pedofíliával vádolják.

A friss mutánsfilm máris jó úton halad, hogy lepipálja az X-Men: Az elsők című részt, amelyre 2011-ben 146 millió dollárért (közel 33 milliárd forintért) keltek el a jegyek az észak-amerikai mozikban. A szériából mindeddig az X-Men: Az ellenállás vége teljesített a legjobban, amely 2006-ban 234 millió dolláros (52 milliárd forintos) bevételt ért el Amerikában és Kanadában.

A Hugh Jackman, Jennifer Lawrence és Patrick Stewart főszereplésével 215 millió dollárból (48 milliárd forintból) készült produkció sikerében a kritikusok szerint annak is része van, hogy a stúdió különös hangsúlyt fektetett a sorozat női szereplőire. A befektetés megtérült: a film nézőinek 44 százaléka nő volt a bemutatkozó hétvégén. Ez az arány az eddigi legmagasabb az X-Men-széria filmjeinek tekintetében.

A hosszú hétvégi kasszasikerlistán a második helyet a Godzilla szerezte meg közel 40 millió dolláros (9 milliárd forintos) jegyeladással, az Adam Sandler és Drew Barrymore közreműködésével forgatott Kavarás című vígjátékra pedig 18 millió dollárt (négymilliárd forintot) költöttek a nézők. Az első ötbe a Rossz szomszédság és A csodálatos Pókember 2. című produkció került még be 17, 2 millió dollár (3,8 milliárd forint) és 10 millió dollár (2,2 milliárd forint) bevétellel.

Kritikánkat a filmről itt olvashatja, mi 7 pontot adtunk rá.