Vadonatúj dinoszaurusz is lesz a Jurassic Worldben

2014.05.29. 13:01

Közzétették az első kézzelfogható részleteket a Jurassic World című dinós kalandfilmről. Colin Trevorrow, a film rendezője azért döntött úgy, hogy a SlashFilmnek elárul pár dolgot, mert egyre több helyen jelentek meg infók a történetről, melyeknek java része elég meredeknek tűnt:  hibdirdinoszauruszok lesznek a filmben, az emberek és a "jó" dinók a "gonosz" sárkánygyíkok ellen harcolnak majd. Aki nem akar semmit tudni a filmről, most hagyja abba az olvasást.

jurassic-world-official-concept-art-of-visitor-center1

A rendező azzal kezdte az interjút, hogy sajnálja, hogy egy olyan korban élünk, amiben semmi nem marad titokban, mert ő még emlékszik arra, milyen volt egy film meglepő fordulatival találkozni, és micsoda izgalommal várta az első trailereket, de hát ez van, az internet korában a spoilerek miatt keseregni elég nagy botorság, nem kell kinyitni a barlangajtót és meg van oldva a probléma. A konkrétumok:

  • A Jurassic World az Isla Nublaron játszódik, egy működő dinóparkban, ami naponta 20 000-nél is több látogatót fogad, és a külvilággal (Costa Ricával, egészen pontosan) egy kompjárat köti össze. A park részben vadrezervátum, részben botanikus kert, de tekinthető szafariparknak, vidámparknak vagy akár állatkertnek is. Luxusszállodák állnak a szigeten, éttermek működnek, nightclubokban lehet mulatni, pihenni meg a golfpályára kell menni. Ja, és vannak dinoszauruszok is.
  • A történet a Jurassic Parkban látottak után 22 évvel játszódik, és az alkotók igyekeznek majd bemutatni, mennyire gyorsan fejlődött a világ ebben a két évtizedben, és mennyire immúnisak vagyunk már a cseppet sem hétköznapi csodákra. A rendező legjobban egy képpel írta le, amire gondolnak: egy csaj éppen lelkesen sms-ezik, miközben a háta mögött magasodó üvegfal túloldalán egy hús-vér T-Rex lépked.
  • Nincsenek "jó" és "gonosz" dinoszauruszok a filmben, vannak viszont vadászok és prédák.
  • Chris Pratt karaktere a raptorok viselkedését tanulmányozó tudós.
  • Lesz egy új dinoszaurusz is, amit külön a park kedvéért kreáltak a tudósok: ennek a DNS-ébe a hiányzó részeket nem békákból, hanem más állatokból kinyert DNS-ből pótolták. Azért teremtették, mert a cégvezetés így akarta: nagyobb, erősebb, erőszakosabb, mint bármi más a szigeten. Nyugi, nem egy mutáns medveszaruruszról van szó.