James Cameron Terminator 2 3D-t akar

2014.06.02. 14:24

A hétvégén rendezték meg Los Angelesben a Hero Complex Film Festivalt, ahol James Cameront két hozzá kötődő franchise-ról, a Terminátorról és az Avatarról is kifaggatták a rajongók és a sajtómunkások.

A Slashfilm azt írta meg, mit válaszolt a Terminator 1-2 3D-sítésének ötletére:

A Terminátort nincs értelme 3D-be konvertálni, mert az egy gyengén bevilágított, low budget film volt, és többe kerülne a konvertálás, mint amennyit anno a filmre összesen költöttünk.

A Terminátor 2 viszont a mai napig is népszerű film maradt, úgyhogy ha valamelyik cég 3D-be konvertálná, azt mondom, csináljuk, mert lehetne rá építeni egy működő üzleti modellt. Mert például '91-ben ezt a filmet nem láthatták Kínában, azóta viszont ez az ország az egyik legnagyobb nemzetközi filmes piac. Az biztos, hogy a konvertálás nagyjából 6-7 millió dollárba kerülne, és Kínán kívül Amerikában és Európában is sikeres lehetne egy 3D-s újraforgalmazás. Meglátjuk.

A Movieweb az új Avatar-trilógiáról faggatta ki Cameront, amit a tervek szerint idén kezdenek el forgatni Új-Zélandon, és az egyszerre elkészített részek 2016-tól évente kerülnének a mozikba:

Addig nem kezdhetjük el a forgatást, amíg nincs kész mindhárom film forgatókönyve, ezért ugyanazt a párhuzamos írást fogom alkalmazni a társforgatókönyvíróimmal, amit már a Sötét Angyal tévésorozatban is bevált.

Három forgatókönyvíró csapat lesz, mindegyik filmhez egy-egy, én pedig mindegyiket koordinálom. 5 hónapon át napi 8 órán át fogunk írni és meetingeket tartani, így például az az író, aki az Avatar 3 történetét kapta, és az új trilógia középső részén dolgozik, abszolút tisztában lesz azzal, mi történt előtte és mi fog történni a következő részben.

Az egyelőre név nélküli forgatókönyvíró csapat abból az 1500 oldalas, szörnyekkel, növényekkel és na'vi kultúrával telezsúfolt Avatar-bibliából fog dolgozni, amit Cameron a 2009-es kasszasikere óta írogat.