Angelina Jolie népszerűbb, mint valaha

2014.06.02. 09:14

Örülhetnek a Disney-nél: a külföldön Maleficent, nálunk majd Demóna címen futó, élőszereplős, kifordított Csipkerózsika meséjük 70 millió dollárt kaszált az első hétvégéjén Amerikában. A Vanity Fair elemzése szerint ez egyébként Jolie eddigi legjobb hétvégi kaszálása, mivel korábban a Mr. és Mrs. Smith volt a legerősebben kezdő filmje 50,3 millió dollárral. A Demónát a héten mutatják be a magyar mozik.

Angelina Jolie olyan gonosz, mint amilyen dögös!

Az amerikai toplista második helyét stabilan uralja az X-Men: Az eljövendő múlt napjai. Bár a régi és az új filmek mutánsait is felvonultató képregényfilm most csak 32,6 millió dollárt kaszált, az előző hétvégén 90,8 millióval nyitott. Nem volt viszont ilyen szerencsés Seth MacFarlane vadnyugatos vígjátéka, az extrém hülye című Hogyan rohanj a veszTEDbe: csak rongyos 17,1 milliót kapart össze az első hétvégéjén, pedig olyan sztárszínészek játszanak benne, mint Charlize Theron, Liam Neeson, Neil Patrick Harris, Sarah Silverman és Christopher Lloyd.

Hogyan rohanj a veszTEDbe korhatáros trailer

Ez a toplista persze csak azért alakulhatott így, mert az év egyik legjobban várt filmjét, A holnap határát itt csak június 6-tól vetítik.

Íme a teljes észak-amerikai bevételi toplista:

Helyezés Film címe Hétvégi bevétel
1. Demóna 70 millió dollár
2. X-Men: Az eljövendő múlt napjai 32,6 millió dollár
3. Hogyan rohanj a veszTEDbe 17,1  millió dollár
4. Godzilla 12,2 millió dollár
5. Kavarás 8,4 millió dollár
6. Rossz szomszédság 7,7 millió dollár
7. A csodálatos Pókember 2 3,8 millió dollár
8. Million Dollar Arm 3,7 millió dollár
9. Chef 2 millió dollár
10. A csajok bosszúja 1,4 millió dollár