Beteg kamaszok nyomhatják le Tom Cruise-t

2014.06.05. 17:42

Nagy csatát jósolnak erre a hétvégére az amerikai mozikban. Sokáig úgy tűnt, hogy a mostani hétvége abszolút királya Tom Cruise sci-fije, A holnap határa lesz, ami nagy költségvetésű, tipikus nyári akciófilm, ráadásul jó kritikákat is kapott. Nekünk is tetszett, az Index véleménye itt olvasható, a Rotten Tomatoes-on 90 százalékon áll, az IMDb-n pedig 8,1 ponton. Magyarországon már egy hete látható, eddig több mint 60 ezren nézték meg itthon.

Tom Cruise leforgatta az évtized sci-fijét!

Csakhogy ezzel a filmmel együtt mutatják be Amerikában a két beteg kamasz szerelméről szóló Csillagainkban a hiba című romantikus filmet. A film erős kampányt kapott a közösségi médiában, a szaklapok már arról írnak, hogy hiába készül sokkal kevesebb pénzből, megszoríthatja Cruise sci-fijét hétvégén.

Kérdés, hogy a férfi vagy a női nézők lesznek többen a kasszáknál. A legutóbbi hétvége nagy sikerfilmje, az Angelina Jolie-féle Demóna például egyértelműen a nőknek köszönheti a 70 millió dolláros nyitóhétvégét, mert nézőinek 60 százaléka nő volt. A Csillagainkban a hibára pedig valószínűleg inkább a nők, A holnap határára pedig a férfiak ülnek be többen.