Remake lesz A hét mesterlövészből is

2014.06.06. 10:21
deja vu movie image denzel washington 01

John Sturges 1960-as klasszikus westernfilmje eleve remake volt ugye, Akira Kuroszava 1954-es A hét szamuráj című filmje alapján készült, és egy mexikói falut a helyi kiskirály bandájától megvédő pisztolyhősökről szólt olyan arcokkal a főszerepben, mint Yul Brynner, Eli Wallach, Steve McQueen, Horst Buchholz, Charles Bronson, Robert Vaughn, James Coburn és Brad Dexter.

Három folytatása készült el, több filmet és sorozatot is inspirált, sőt, egy két évadot megélt tévés feldolgozást is láthattunk belőle, amiben Michael Biehn, Ron Perlman és Laurie Holden is szerepelt, illetve az eredeti film egyik színésze, Robert Vaughn is feltűnt egy kisebb szerepben.

Most úgy tűnik, az MGM fogja feltámasztani a történetet Antoine Fuqua rendezővel, aki viszont egyik kedvenc színészét, Denzel Washingtont akarja megnyerni az egyik főszerepre. A Variety infói szerint a tárgyalások még korai szakaszban vannak, de a rendező és Washington is hajlik a szerződés aláírására.

A forgatókönyvet ráadásul John Lee Hancock, A szív bajnokai írója és a True Detective című zseniális tévésorozat alkotója, Nic Pizzolatto rakja össze, szóval nagyon nem nyúlnának mellé, ha bólintanak az ajánlatra. Ez lenne Washington és Fuqua harmadik közös filmje a Kiképzés és a hamarosan látható The Equalizer után.