Elkezdődött a 700 milliós Veszettek forgatása

2014.06.11. 11:17

Elkezdődött Kazincbarcikán Divinyi Réka és Goda Krisztina filmjének, a Veszetteknek a forgatása. A stáb június 10-én költözött le a városba, ahol közel négy hetet fognak dolgozni. A film jelentős része vidéki helyszíneken, Kazincbarcikán, Ózdon és Várpalotán forog, és csak néhány jelenetét veszik fel Budapesten.

Már túl vannak az első két úgynevezett előforgatási napon, május 30-án és 31-én Budapesten dolgoztak, ahol a filmbeli testvérpárt alakító Klem Viktorral (Jocó szerepében) és ifj. Vidnyánszky Attilával (Máté megformálója) vettek fel pár jelenetet például az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetben, Budakeszin és a Kozma utcai fegyház és börtön épületében is, ahol egy működő szárnyban forgathatott a stáb. (A jelenetek forgatását a börtönben kezdődő felújítási munkálatok miatt hozták előre.)

Divinyi Réka és Goda Krisztina nevéhez olyan filmek fűződnek, mint a Csak szex és más semmi, a Szabadság, szerelem vagy a Kaméleon. Most Czető Bernát László dramaturg és forgatókönyvíró Kakukk című kisregényét használták a filmjükhöz. A film két vidéki fiúról szól, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a bűnözés ellen.

A forgatás tervezett időtartama 73 nap, a film operatőre Babos Tamás. A főszerepben ifj.Vidnyánszky Attila és Klem Viktor mellett Fenyő Ivánt, illetve a további szerepekben többek között Györgyi Annát, Molnár Piroskát, Nyári Oszkárt, Törőcsik Franciskát, Bán Bálintot, Béli Ádámot és Fritz Attilát is láthatjuk.

A film, a Magyar Nemzeti Filmalap 693 millió forintos támogatásával, a Megafilm gyártásában készül. Producere Kálomista Gábor.