Trónok harcás birkózik meg a Magic: The Gatheringgel

2014.06.13. 10:13

Bryan Cogmant bérelte fel a 20th Century Fox, hogy varázsoljon filmet az idén 21 éves gyűjtögetős fantasy-kártyajátékból, írja a Deadline.

Cogman, a Trónok harca írója és producere kapta a feladatot, hogy valahogy kalapáljon egy értelmes forgatókönyvet egy olyan játékból, aminek nagyjából annyi sztorija van, mint az autóskártyáknak. A filmet a Hasbro gyártja.

A Magic: The Gathering 1993-ban jelent meg, de akkora siker volt, hogy már abban az évben elkezdtek kiegészítőket gyártani hozzá. A becslések szerint 2011-ben már összesen 11 millió játékosa volt a világon.

A játék lényege nagyvonalakban az, hogy két vagy több játékos leül egy asztalhoz és nekiállják a különféle hatású lapjaikkal gyepálni egymást, azaz elapasztani a másik játékos 20 életpontját. A Magic: The Gatheringben különösen fontos a paklik összeállítása, egy profi játszmában a játékosnál minimum 60 lapnak kell lennie ahhoz, hogy egyáltalán elkezdhesse a menetet. A talonban tartott kártyák számát meg természetesen őjabb paklik megvásárlásával lehet növelni.