270 milliós támogatásból forog Az éjszakám a nappalod

2014.06.16. 14:15

A Magyar Nemzeti Filmalap egészen pontosan 269,5 millió forintos gyártási támogatást nyújt Dési András György és Móray Gábor új filmjéhez. A fekete komédiaként emlegetett film főszereplője egy repülőgépek fekete dobozait szervizelő, alvászavarral küszködő fiatalember. A főbb szerepekben Czukor Balázs, Szamosi Zsófia, Scherer Péter, Anger Zsolt és Pálos Hanna lesz látható. 

az ejszakam a nappalod desi moray foto kantorlaszlo
Az éjszakám a nappalod története során a főszereplő álmatlansága és az életében beköszönő változások miatt rá váró felelősség elől menekül a budapesti éjszakába, ahol kisstílű bűnözőkkel, különös éjszakai lényekkel ismerkedik meg, és veszélyes kalandokba keveredik. A thriller elemekkel vegyített fekete komédia nemcsak éjszaka és nappal, hanem Kelet és Nyugat találkozása is egyben Budapesten, ahol a legkülönbözőbb szubkultúrák alkotnak izgalmas, olykor veszedelmesen robbanékony elegyet. 

Dési András György és Móray Gábor forgatókönyve eredetileg Titkos pizsama címen futott, nem mintha a mostani cím sokkal jobb lenne. A film az Új Budapest Filmstúdió produkciójában készül, producere Kántor László, operatőre Csukás Sándor, látványtervezője Pater Sparrow, zenéjét Zagar és Peter Ogi szerzi. A forgatás június és augusztus között zajlik majd Budapesten.