Animált sárkányokat vertek az idióta rendőrök

2014.06.16. 11:28

A 22 Jump Street - A túlkoros osztag annak a 21 Jump Street - A kopasz osztagnak a folytatása, ami annak idején 36 millió dollárral nyitott, és ugyan tényleg vicces volt, de a 2012-es mezőnyben nem zavart sok vizet - 230 millió dollár körül meg is állt a végén. Mivel egy korhatáros vígjátéktól ez is pompás teljesítmény, a stúdió kért egy folytatást, aminek a címén nem sokat agyaltak, és igazság szerint a sztorin sem: míg az első filmben a két főszerelő egy gimibe épül be, most ugyanezt teszik az egyetemen. Drogdílerekre vadásznak, jóhogy, meg csajoznak ezerrel.

22 Jump Street

A film esélyei nem voltak túl jók, hiszen az Így neveld a sárkányod 2 ellen mutatkozott be, viszont minden várakozást felülmúlva 60 millió dolláros első hétvégével nyitott, az 50 milliót termelő rajzfilm előtt - nagyrészt annak köszönhetően, hogy a Channing Tatum és Jonah Hill főszereplésével készült vígjátékot pompás reklámkampánnyal támogatták meg.

A 60 millió dolláros nyitány mellesleg minden idők második legjobbja a korhatáros vígjátékokat tekintve (az első a Másnaposok 2 86 millióval). A film közönségét elemezve az a feltűnő, hogy a nők imádták Channing kockahasát és fele-fele arányban mentek el a filmre a férfiakkal, pedig az ilyen korhatáros vígjátékok célközönsége elsősorban a 25 évnél idősebb férfiak. A film ötven millió dollár körüli büdzséből készült, amit szépen vissza is termelt - az Így neveld a sárkányod 2 viszont 150 millióba került, így az 50 milliós nyitány itt csalódásnak tekinthető.

A harmadik helyen a Csillagainkban a hiba című romantikus vígjáték áll 15,7 millió dollárral (összesen 82-nél tart, és csak 12 millióba került), a negyediken pedig Tom Cruise sci-fije, A holnap határa végzett, ami 16,1 milliót szedett össze (57 milliónál tart, de 178 millióba került).