Végre! Moziban röhöghetünk a Monty Pythonon

2014.06.17. 16:26

A londoni O2 arénában július 15-20. között öt alkalommal is fellép az újra összeállt Monty python társulat a még élő tagokkal, Michael Palinnel, John Cleese-zel, Eric Idle-lel, Terry Jonesszal és Terry Giliammel, éppen ma kezdtek el próbálni sárga zokniban, és mi már ennek is örültünk. De az angol abszurd humor hazai rajongóinak sem kell szomorkodnia, nem maradnak le a Monty Python Live (mostly) legjobb poénjairól, a Cinema City mozikban ugyanis

augusztus 7-én csütörtökön, 9-én szombaton és 15-én pénteken Galla Miklós fordításában lehet megnézni szélesvásznon a Pythonok (majdnem) élőben című estjét

Jegyárak

  • Budapesten: 2590 forint (diák- és nyugdíjasjegy: 2200 forint)
  • Vidéki mozikban: 2300 forint (diák- és nyugdíjasjegy: 2090 forint)

Persze azért nem mindenhol, csak a Cinema City Aréna, Westend, Allee és MOM Park mozikban, vidéken pedig a Cinema City Debrecen, Győr, Kaposvár, Miskolc, Nyíregyháza, Szeged, Székesfehérvár és Pécs termeiben.

Az összesítve 357 éves John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones és Michael Palin, akik olyan klasszikusokkal írták be magukat a filmtörténelembe, mint a Gyalog-galopp és a Brian élete, most összeálltak sok év kihagyás után. A Python-tagok erre ezt mondták korábban:

Ha túl sokáig várunk, már késő lesz.

A csapat egyébként Graham Chapman 1989-es halála óta, illetve a különutas John Cleese miatt nem nagyon csinált együtt semmit az elmúlt évtizedekben. Az utolsó közös fellépésük 1998-ban volt: itt volt egy urna is, állítólag Chapman hamvaival, amit Gilliam felrúgott, majd összeporszívózta a tartalmát. 2005-ben pedig mindegyik tag részt vett Eric Idle Spamalot című Gyalog galopp-musicaljének premierjén.