Izraelben is szeretik a magyar melegfilmet

2014.06.18. 16:18

A Berlinalén indult Viharsarok már korábban is jó kritikákat kapott, (mi is szerettük), az elmúlt hónapokban több másik filmfesztivált is megjárt. A múlt hétvégén lezárult TLVFesten, a Tel-Aviv-i Nemzetközi Melegfilmfesztiválon díjat is kapott: a közönségdíjat szavazták meg Császi Ádám első egész estés játékfilmjének.

A TLVFest olyan LMBT (leszbikus, meleg, biszexuális és transzszexuális) tematikájú filmeket mutat be, amelyek nem kerülnek mozi-, DVD-, illetve televíziós forgalmazásba Izraelben. A fesztivál célja a tolerancia és elfogadás elősegítése a nemzetközi LMBT témájú filmes termés bemutatásával.

A Viharsarok sikerrel szerepelt a pozsonyi FebioFesten, a mexikói Guadalajarában, Vilniusban, illetve a Csehországban lévő zlíni fesztiválon is. A filmet az USA-beli Seattle-i Filmfesztiválon is jól fogadták: a filmfesztivál az USA északnyugati területén szinte az egyetlen nagyszabású filmes rendezvény, céljuk, hogy a világ minden tájáról megmutassák közönségüknek az adott időszak legkülönlegesebb filmjeit, és hogy tudatosságra, tájékozottságra és nyitottságra ösztönözzék velük a nézőket. Idén negyvenedik alkalommal rendezték meg a fesztivált.

A Viharsarok film ázsiai premierjét a rangos tajpeji fesztiválon tartják júliusban, amely Tajvan egyik legnagyobb kulturális rendezvényének és az egyik legjelentősebb ázsiai filmfesztiválnak számít. 

Viharsarok (előzetes)