Matt Damon megint Jason Bourne lesz

2014.06.20. 08:29

Korábban még azt mondta, hogy csak akkor vállalja, ha Paul Greengrass visszatér rendezőként. A pletykák szerint mégis sikerült őt meggyőzni, hogy más is dirigálhassa.

A Latino Review jól beépített forrása szerint a Universal azért tolta el a Bourne-sorozat ötödik részének bemutatóját, mert Matt Damon visszatér a főszerepbe, nem pedig azért a kamu indokért, hogy jobb helyet adjon az NWA-ról szóló életrajzi filmnek. Az oldal információi szerint az utóbbi indoklás teljesen kamu, a csúsztatás valódi oka az, hogy sikerült valahogy rábeszélni Matt Damont, hogy Jeremy Renner kiruccanása után vegye vissza a stafétát, máskülönben nem lenne értelme annak, hogy a stúdió a Jégkorszak 5. nevű pénzdömperező masina ellen indítsa 2016. július 15-én.

A Latino Review azzal érvel, hogy a rajzfilm legutóbbi része 877 millió dollár bevételt gereblyézett össze Amerikában, a Damon nélkül operáló Bourne-hagyaték pedig csak 276 milliót, úgyhogy a Universal egyenesen hülye lenne, ha a Fox sikersorozatával versenyeztetné.

Damon még azt nyilatkozta egy hónapja, hogy mindig is nyitott volt az ötletre, de csak akkor, ha a trilógia második és harmadik részének rendezője, Paul Greengrass visszatér, úgyhogy a pletykának kicsit ellentmond azt, hogy a Bourne 5-öt Justin Lin, a mostani Halálos iramban-filmek rendezője vállalta. A Latino Review szerint az is közrejátszhatott Damon döntésében, hogy a legutóbbi filmjei (a frackingről szóló Ígéret földje és George Clooney dögunalmas Műkincsvadászokja) nem igazán hoztak egy zsák pénzt.

A Robert Ludlum regényeiből, Matt Damon főszereplésével készült Bourne-trilógia első részét Doug Liman (Nyomás, A holnap határán) rendezte, őt Paul Greengrass (Véres vasárnap, United 93) váltotta a 2004-es és 2007-es részekben. A sorozat 2012-ben folytatódott, de a Bourne-hagyatékban már a Bosszúállókból és A bombák földjénből ismert Jeremy Renner játszotta a főszerepet.