Matt Damon csak nem szerepel az új Bourne-filmben

2014.06.23. 11:06

A Latino Review szellőztette meg múlt héten, hogy az ötödik Bourne-film azért csúszik, mert Matt Damon csak benne lesz, de a színész naptára egyelőre tele van, és meg kell várni, míg ráér. A hírt mindenki átvette, köztük mi is, erre tessék: Frank Marshall, a franchise producere hivatalosan cáfolta a pletykát: a 2016. július 15-én a mozikba kerülő ötödik filmben Damon nem fog szerepelni.

Egy szó sem igaz a híresztelésekből. Az ötödik film is Aaron Crossról szól majd, a negyedikben megismert karakterről, akit természetesen ismét Jeremy Renner alakít. Justin Lin rendező és Andrew Baldwin író már javában dolgozik a forgatókönyvön, aminek a sztoriját pár hónapja egyeztettük le. Mivel egy tipikusan nyári filmről van szó, nem akartuk elsietni a dolgot, és ha Justin nem tudja időben elkezdeni a forgatást, inkább kivárunk egy évet a bemutatóval. Ezért csúszunk egy évet.

Damon korábban azt nyilatkozta, hogy csak akkor hajlandó ismét magára ölteni a Jason Bourne-jelmezt, ha a filmet az a Paul Greengrass rendezi, aki legutóbb 2007-ben ült a franchise rendezői székében. Azért nem ő kapta a legutóbbi, A Bourne-hagyaték című filmet, mert összekapott Tony Gilroy forgatókönyvíróval, aki ezt követően a rendezői posztot is megkapta. A 2012-es film mindössze 276 millió dollárt keresett a mozikban, ami nagy visszalépés volt a 2007-es, Matt Damon főszereplésével készült, A Bourne-ultimátum 443 millió dolláros bevételhez képest.