Mel Gibson életműdíjat kap Karlovy Varyban

2014.06.24. 13:11

A mostanában inkább a problémáiról és dühkitöréseiről ismert színész és rendező kapja a fesztivál életműdíját, a filmtörténetben tett kiemelkedő munkájáért járó Kristályglóbuszt.

Gibson levetíti a fesztiválon legutóbbi rendezését, a 2006-os Apocalyptót is, és összefuthat akár Pálfi Györggyel, Zomborácz Virággal vagy Reisz Gáborral is, ugyanis ezek a magyar filmesek is ott lesznek a saját filmjeikkel.

Tavaly díjat John Travolta kapta, aki akkor a Gyilkos szezon című thrillerével érkezett Karlovy Varyba.

Mel Gibson legutóbb a Machete második részének főgonoszaként láthattuk, de szerepel a Feláldozhatók idén érkező harmadik részében is, jelenleg pedig a Blood Father főszereplőjeként forgat.

Karlovy Varyban Gibson mellett ott lesz Laura Dern (Jurassic Park, Kék bársony), Fanny Ardant (8 nő, Mindörökké Callas), a rendezők közül pedig Csehországba látogat Alice Rohrwacher akinek a The Wonders című filmje a fődíjat nyerte Cannes-ban, Bong Joon-ho, aki a Magyarországon sajnos elmaradó Snowpiercert viszi magával, és érkezik Debra Granik is, aki a többszörösen Oscar-jelölt A hallgatás törvényét mutatja be a közönségnek.