Chicagóban lesz a Lucas-múzeum

2014.06.25. 12:27

Los Angeles, Chicago és San Francisco is szerette volna magának a George Lucas-múzeumot, a verseny nagy volt, de gyorsan el is dőlt: Chicago nyert. A helyszínt állítólag maga a rendező választotta ki, így a város nagyon megtisztelve érezheti magát, még akkor is, ha Lucas hangsúlyozta, eredetileg másik helyszínt szeretett volna.

A múzeumban a filmrendező festmény-, illusztráció- és digitális művészeti gyűjteményét láthatja majd a közönség. Lucas és Chicago polgármestere, Rahm Emanuel kedden számolt be a döntésről. A múzeumi testület szerdán szavazással hagyja jóvá a gyűjtemény chicagói elhelyezését. A 70 éves Lucas eredetileg San Franciscót szerette volna helyszínül választani, de nem kapta meg azt a földterületet, ahova a múzeumi épületet szánták.

„Chicago kiválasztása jó döntés volt a múzeum szempontjából, de nehéz elhatározás számomra, mivel személyesen és szakmailag is erős gyökerekkel kötődöm San Franciscóhoz” – fogalmazott Lucas közleményében. San Franciscóban van az államból származó filmes híres látványeffektus-stúdiója, a város a székhelye a Lucasfilmnek és a Skywalker Soundnak is.

Az új múzeumot a chicagói Soldier Field közelében, a Michigan-tó mellett helyezik el központi fekvése és jó megközelíthetőség miatt. Az építészeti terveket ősszel nyújtják be a városnak. Az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városában, ahol egyébként Lucas 45 éves felesége, az ismert üzletasszony, Mellody Hobson született, 2018-ban nyílhat meg a Lucas-kiállítás.