Brutálisan megkínozzák Rooney Marát

2014.06.26. 16:13

A tetovált lányból ismert Rooney Mara megint kemény szerepet vállalt. A House in the Sky cmű filmben Amanda Lindhoutot alakítja majd, egy kanadai újságírónőt, akit 2008-ban raboltak el iszlamista bűnözők Szomáliában fotós barátjával, az ausztrál Nigel Brennannel és helyi kísérőikkel együtt. A pár egy menekülttábort akart meglátogatni, amikor a főleg tizenévesekből álló banda elkapta őket.

15 hónapot töltöttek fogságban, eközben többször brutálisan megverték, megkínozták őket, Lindhoutot láncra verve tartották és rendszeresen megerőszakolták. Az a hír is elterjedt, hogy a nő teherbe is esett és fiút szült, akit azonnal elvettek tőle. Lindhout szabadulása után többször elmondta, hogy ebből egy szó sem igaz. A pár már kis híján éhen halt, amikor 2009-ben válságdíjat fizettek értük, és végre kiszabadultak. A nő 2011-ben újra visszament Afrikába, akkor egy élelmiszersegélyt szállító csapattal járt Szomáliában.

A film Amanda Lindhout azonos című könyve alapján készül, az Annapurna Pictures gondozásában. Lindhout úgy nyilatkozott, hogy elképzelni sem tud szerencsésebb párosítást, mint hogy a filmen Mara és a független filmekkel foglalkozó cég dolgozzon együtt.