Máris betiltanák a Google Glasst a mozikban

2014.06.29. 11:28

A brit mozik azt tervezik, hogy betiltják a Google Glasst, mert attól félnek, hogy az okosszemüvegeket kalózkodásra használják majd fel, írja az Independent.

A napokban érkezett meg Nagy-Britanniába is a Google Glass, a szemüvegért 1000 angol fontot (kb. 381 985 forintot) kell fizetni, és bárki vehet belőle, aki betöltötte a tizennyolcat és van saját bankkártyája, illetve angliai lakcíme.

A brit mozik szerint ugyanakkor problémás lehet, hogy a szemüveggel egyes nézők felvehetik észrevétlenül is a filmeket. Az Independent szerint a Google Glass alapvetően 45 percnyi folyamatos videófelvételre képes egy töltéssel, de a részletekben felvett filmeket később összevághatják a kalózoldalak.

Van olyan mozihálózat, ami már a film kezdete előtt sem engedni a Google Glass viselését a teremben, más cégek akkor vetetnék le, amikor lekapcsolják a lámpákat. Állítólag brit kórházak is fontolgatják, hogy megtiltsák a szemüveg viselését a látogatóba érkező rokonoknak és ismerősöknek a többi beteg személyiségi jogaira hivatkozva.