Máris betiltanák a Google Glasst a mozikban

2014.06.29. 11:28

A brit mozik azt tervezik, hogy betiltják a Google Glasst, mert attól félnek, hogy az okosszemüvegeket kalózkodásra használják majd fel, írja az Independent.

A napokban érkezett meg Nagy-Britanniába is a Google Glass, a szemüvegért 1000 angol fontot (kb. 381 985 forintot) kell fizetni, és bárki vehet belőle, aki betöltötte a tizennyolcat és van saját bankkártyája, illetve angliai lakcíme.

A brit mozik szerint ugyanakkor problémás lehet, hogy a szemüveggel egyes nézők felvehetik észrevétlenül is a filmeket. Az Independent szerint a Google Glass alapvetően 45 percnyi folyamatos videófelvételre képes egy töltéssel, de a részletekben felvett filmeket később összevághatják a kalózoldalak.

Van olyan mozihálózat, ami már a film kezdete előtt sem engedni a Google Glass viselését a teremben, más cégek akkor vetetnék le, amikor lekapcsolják a lámpákat. Állítólag brit kórházak is fontolgatják, hogy megtiltsák a szemüveg viselését a látogatóba érkező rokonoknak és ismerősöknek a többi beteg személyiségi jogaira hivatkozva.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?