Rekordokat döntöget a Demóna

2014.07.03. 11:09

Minden várakozásnál sikeresebb lett Angelina Jolie Csipkerózsika-filmje, a Demóna.  A 180 millió dollárból készült élőszereplős mese már közel 600 millió dolláros bevételt hozott. (Ebből 205 milliót az amerikai piacon szedett össze.) Ezzel eddig a Demóna az év negyedik legsikeresebb filmje, és ha folytatásokat nem számítjuk, akkor ez a legtöbb bevételt hozó film 2014-ben. Eddig ugyanis csak az új X-Men, az új Pókember és az Amerika Kapitány-folytatás tudott több pénzt hozni.

Demóna (2014) hivatalos szinkronos előzetes

A Demóna más rekordot is megdöntött: ez lett Angelia Jolie karrierjének legsikeresebb élőszereplős filmje, ennél csak a szinkronszerepei hoztak többet.  "A film nagyon jól bemutatja Demóna érzéseit és vívódásait, hogy minden akarata és küzdelme ellenére mégis megszereti Aurórát, és a végén mindent megtesz, hogy megóvhassa saját átkától" - írtuk kritikánkban. 

Ennek ellenére a színésznő valószínűleg nem boldog. 97 éves korában meghalt Louis Zamperini, akiről következő rendezése, az Unbroken főhősét mintázta. A hosszútávfutó Zamperini az ázsiai fronton harcolt, gépével a tengerbe zuhant, majd abba japán fogolytáborba került, ahol a Madárnak becézett, szadista Mucuhiro Vatanabe kínozta a rabokat. 97 évesen is segítette Jolie-t a film munkálataiban.