Film lesz a Jézusról szóló botránykönyvből

2014.07.08. 13:53

David Heyman, a Gravitáció és a Harry Potter-franchise producere irányítja majd Reza Aslan teológus tavyl megjelent,  Zealot: The Life And Times Of Jesus Of Nazareth című könyvének filmes adaptációját. És ha visszaemlékszünk, mekkora port vert fel Darren Aronofsky Noé-filmje, akkor biztosak lehetünk abban, hogy ezzel még több baja lesz a keresztény fudamentalista csoportoknak.

Aslan könyve ugyanis a bibliai értelmezéseket, csodatételeket, feltámadást és egyéb, megkérdőjelezhető hitelességű eseményt figyelmen kívül hagyva csak a történelmi tényekre támaszkodva írta meg Jézus történetét, amiért a szerző kapott hideget-meleget a konzervatív sajtóban - elsősorban azért, mert muszlim, így a keresztények egy része szerint eleve nem is írhat hitelesen Jézusról.

A Lionsgate stúdió még tavaly decemberben vette meg a könyv filmjogait, és az a céljuk vele, hogy Jézust emberként ábrázolják, minden vallási kontextustól mentesen. A forgatókönyvet most írják, ha tényleg lesz a filmből valami, 2016 vége előtt nemigen kerül a mozikba. (Variety)