Minden hollywoodi rendező torrentezik

2014.07.09. 10:22

Szabadítsátok ki Peter Sundét feliratú táblával pózol Lexi Alexander, német származású amerikai filmrendező, aki szerint a filmletöltés elleni küzdelem egyszerűen szánalmas. Peter Sundét a Pirate Bay torrentoldal egyik alapítóját alig egy hónapja fogták el a rendőrök, miután a bíróság már 8 hónapos börtönre ítélte kalózkodásért.

A hollywoodi rendezők többsége fel szokta emelni a hangját a filmletöltések ellen, mondván ez hatalmas bevételkiesést hoz az iparágnak, Alexander szerint azonban ez egy hülyeség, hiszen eddig még egyáltalán nem sikerült bizonyítani, hogy a mozipénztárakban csapódna le a fájlcsere. Ennek ellenére Hollywood minden évben dollármilliókat költ a torrentezés elleni küzdelemre, ami azonban a német származású rendező szerint inkább kontraproduktív. Ráadásul a fiatal torrentezők többsége jobban élvezi kijátszani a hatalmas összegekből kialakított védelmet mint magát a filmet, amit letölt.

Szerinte ez a küzdelem csak a hollywoodi pénzembereket izgatja, a független rendezők többsége nem foglalkozik vele. Az egészben szerinte az a legvisszatetszőbb, hogy maguk a filmrendezők is sokszor töltenek le filmeket, Alexander elismerte, hogy ő maga is torrentezik, ha legális úton nem tud megszerezni egy filmet, ami egyébként nagyon érdekli. De az nagyon gyakori, hogy egy közelgő megbeszélés miatt kell filmeket gyorsan megnéznie, ilyenkor is letölti őket, csakúgy mint  a rendezők 99 százaléka, és ha ezt nem ismerik be, akkor szerinte egyszerűen hazudnak.