Lenyomhatja A majmok bolygója a Transformers 4-et

2014.07.10. 10:14

Nagyok a várakozások A majmok bolygója - Forradalom hétvégi amerikai bemutatója kapcsán. A Fox aránylag a legóvatosabb, ők 55 és 60 millió dollár között nyitóhétvégét várnak, de vannak bőven hatvan millió dollár feletti becslések is.  Arra viszont kicsi az esély, hogy a majmos film lenyomja a bűnrossz Transformers 4-et, ami 100 millió dollárt szakított a nyitóhétvégéjén. (Azon a hétvégén az amerikai filmforgalmazók nem is indítottak semmilyen más premierfilmet.)

Dawn of the Planet of the Apes

Ami mégis emellett a verzió mellett szól, hogy A majmok bolygója lényegesen jobb előzetes véleményeket kapott, mint a Transformers 4. A film jelenleg 53 értékelés alapján 96 százalékon áll a kritikusok véleményeit gyűjtő Rotten Tomatoes-on, ami nagyon jó eredmény. A jó sajtó mellett az is számít, hogy az első rész nagy siker volt. A  2011-es Majmok bolygója: Lázadás a nyitóhétvégén több mint 58 milliót termelt, összesen pedig közel 500 milliót hozott. (A költségvetése nem érte el a 100 milliót.)

A Gary Oldman, Jason Clarke, Keri Russell, Toby Kebbell, Kodi Smit-McPhee, Enrique Murciano és Kirk Acevedo szereplésével készült film a magyar mozikban július 17-től látható.