Újabb japán horrorról nyúznak le még egy bőrt

2014.07.21. 11:04

A japán horrorfilmeket amerikanizálni nagyobb bűn, mint a Rém rendes családot Budapestre áthelyezni, pedig attól a sitcomtól még a mai napig szoktunk nagyon rosszakat álmodni. A kétezres években a Gyűrű (Ringu) remake-je indította el a hullámot, szóval Gore Verbinskit nemcsak a Magányos lovasért lehet gyűlölni (már ha), hanem ezért is. A Gyűrű-remake A kör egyébként, és most tök őszintén mondjuk, nem is volt olyan rossz, sőt, tök félelmetes volt, párszor rendesen a frászt hozta az emberre.

A kör sztorija, ha valaki nem ismerné, nagyjából annyi, hogy van egy videókazetta, amit ha az ember megnéz, akkor halálosan meg lesz átkozva, és hét nap múlva rettentő halált hal. Az amerikai filmben Naomi Watts szerepelt (fiatal volt, kellett a pénz),  és 2002-ben került a mozikba, és mivel sokan megijedtek rajta, 2005-ben lett neki második része is. Utána meg sokáig (értsd: máig) semmi.

The Ring Trailer- The Girl With The Dragon Tattoo Style

A Paramount Pictures viszont úgy gondolja, hogy ideje lenne erről a franchise-ról is lenyúzni egy újabb bőrt, ha már ilyen horror-revival van a mozikban, és leültek tárgyalni A holló remake rendezőjével, F. Javier Gutierrezzel, hogy kezdjen el gondolkozni egy folytatáson. Az első film 250 millió dollárt szedett össze világszerte, ami egy ilyen zsánerfilmtől igen acélos teljesítmény - a második rész viszont csak 161 millióig jutott. A Paramount állítólag már 2010 óta gondolkodik a harmadik Kör-filmen, de eddig nem állt össze a dolog. Most viszont minden klappol, és semmi akadálya A kör 3D-nek, mert persze hogy 3D-ben fog kimászni a tévéből a hullasápadt japán csaj.