Láttunk 17 percet A galaxis őrzőiből

2014.07.23. 11:53

Természetesen tudjuk, hogy ez a film nem a Star Wars-univerzumban játszódik, és semmi köze nincs a Csillagok háborújához, de hát A galaxis őrzőinek alaptörténete nagyjából emlékeztet klasszikus űropeára,

egy csapatnyi erre tökéletesen alkalmatlan tekergőnek kell megmentenie a viláegyetemet az enyészettől és kész.

Jó, ennek alapján lehetne egy népmese is, olyan, amiben van

  • egy faember
  • egy beszélő mosómedve
  • egy genetikusan szupernősített bérgyilkos
  • egy nagyon erős pszichopata és
  • egy mindenbe beleszarós, önmagát elég szarul menedzselő és leginkább csak közröhej tárgyát képező piti tolvaj.

Szerda reggel az Arénában IMAX-ben vetített 17 perc simán meggyőzött arról, hogy tényleg ez lesz a legjobb Marvel-film. Minden apró részlet a helyén van, jó a film ritmusa, a poénok ülnek és átjönnek, a színészek (főleg a Starlordot alaíktó Chris Pratt, a Mordály hangját adó Bradley Cooper és a Gamorát hozó Zoe Saldana) pedig pont annyira veszik magukat komolyan, amennyire az említett karaktereket lehet. Hálistennek ez nemcsak a színészekre, hanem a rendezésre, a zenére és a képi világra is jellemző, azaz senki nem görcsöl és feszül rá arral, hogy a Marvel többszázmillió dolláros produkcióján dolgozik, laza, jó hangulatú, de cseppet sem gyerekes filmnek ígérkezik A galaxis őrzői.

Guardians of the Galaxy - Extended Clip

A látvánnyal sincs semmi gond, sőt, én, aki szenvedélyesen gyűlölöm a 3D-t, IMAX 3D-ben fogom megnézni, mert van értelme a parasztvakításnak, az animált mosómedve és a faember iszonyú jól néz ki. Az igazán hatásos jeleneteket persze meghagyta a Marvel a bemutatóra és ma délelőtt csak az űrbörtönben játszódó képsorokat mutattak, meg egy 3-4 perces, kibővített előzetest arról, ami még jön, de az, kérem szépen iszonyat jól nézett ki a böszme nagy vásznon, 3D-ben. Ha nyáron egy amerikai blockbuster van, amit megnéz, tényleg A galaxis őrzői legyen. 

Marvel's Guardians of the Galaxy - IMAX Featurette

Disclaimer: a képregényeket nem ismerem, nem olvastam, de ennyi elég volt ahhoz, hogy be akarjam szerezni az összeset.