Kegyeletsértő az új tininindzsa-film plakátja

2014.07.29. 14:49

Michael Bay a producere a Teenage Mutant Ninja Turtles című filmnek, ami augusztus végén kerül a magyar mozikba, és amihez nemrég jött ki egy új előzetes Megan Foxszal és a szebb napokat is látott Whoopi Goldberggel. Most a film ausztrál plakátja okozott egy kisebb botrányt, ott ugyanis csak szeptemberben, egészen pontosan szeptember 11-én mutatják be a filmet. A plakáton a teknőcöket láthatjuk, ahogy egy lángoló felhőkarcolóból ugranak lefelé, és alatta a felirat: szeptember 11. 

hu78a5iafqw98z8nuklk.png
Fotó: Twitter / @ParamountAU

Ez sokakat felháborított, akik szerint a készítők gondolhattak volna arra, hogy a kép és a szöveg együtt felidézi a 2001. szeptember 11-én New Yorkban történteket.  

A történet szerint egyébként sötétség borítja be New York Cityt, mert Zúzó és a gonosz Talpas Klán tart a markában mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A négy fivér erre persze előjön a csatornából. A teknőcöknek össze kell dolgozniuk egy riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost.

A Paramount azóta eltávolíttatta a posztot a Twitterről. Az ügyben Tom Roache, a Paramount Australia sajtóosztályának vezetője bocsánatot kért a malőrért, és hozzátette, hogy

A dátum és a vizuális elemek együttes használata nagy hiba volt. Nem állt szándékunkban bárkit is megbántani, a plakát és egyéb artwork használatával azonnali hatállyal felhagyunk.