Tom Cruise felmászik a Big Ben tetejére?

2014.08.04. 11:42 Módosítva: 2014.08.04. 11:51

Augusztus 24-én startol a Mission: Impossible 5 forgatása Londonban, pletykálta el a napokban a széria vicces angol ügynöksegédjét alakító Simon Pegg. Bár az egyelőre nem tudni, hogy Tom Cruise ugyanúgy ugrálni fog-e a Big Ben tetején, ahogy azt tette a dubaji Burdzs Kalifa csúcsdíszén a negyedik részben, a produkció viszont szinte biztosan bevonul forgatni a Leavesden stúdióba (itt készült az összes Harry Potter-film) és a brit parlament patinás épületébe.

Mission Impossible Ghost Protocol - Exclusive Making Of

A londoni forgatással szinte egy időben Bécsben is elkezdi a munkát a stáb: itt a bécsi Gazdasági Egyetem új kampuszát és az Állami Operaházat szállják meg, írja Kronen Zeitung. Az intézményben dolgozó professzorok egyike azt is megerősítette: Tom Cruise is az osztrák fővárosba érkezik, augusztus 25-től forgat az egyetem területén és az operaházban, az ottani jelenetekre már júliusban kiválasztották a statisztákat.

A Mission Impossible 5 jövő karácsonykor kerül a mozikba. Cruise mellett szerepelni fog benne Jeremy Renner, Paula Patton, Ving Rhames, Simon Pegg, Alec Baldwin és Rebecca Ferguson. A rendező a Közönséges bűnözők, a Valkűr és A holnap határa írója, Christopher McQuarrie lesz. (via Movieweb)