Már egymilliárd dollárt hozott a Transformers 4

2014.08.05. 13:54

Átlépte az egymilliárd dolláros bevételi határt a Transformers 4 - A kihalás kora. Egészen pontosan eddig 241 millió dollárt kerestek vele Amerikában, és 763 milliót a világ többi részén. A film nem volt olcsó, 210 millió dollárból készült, de így is bőven megérte a ráköltött pénzt. Így aztán abban is biztosak lehetünk, hogy lesz még Transformers 5, 6, 7 és 8 is. 

Robodinoszauruszt szecskáznak fel a Transformers 4-ben

Ezzel a bevétellel a Transformers 4 minden idők 18. legsikeresebb filmje, bár jó esélye van rá, hogy még előrébb jusson ezen a listán. A legtöbb bevételt hozó film még mindig James Cameron Avatarja, azzal 2,78 milliárd dollárt kerestek. A második is az ő filmje, a Titanic 2,18 milliárd dollárral. 

"A kihalás kora alcímű izét filmnek nagyon nehezen lehetne nevezni, hiszen ahhoz kellene egy (legalább) közepesen koherens forgatókönyv, annak lapjain karakterek, akik érdeklik a nézőt és érzelmeket váltanak ki belőle (jó esetben nem csak megvetést és gyűlöletet) és persze valami történés is" - írtuk a filmről, de nem csak az Index volt ennyire szigorú vele, minden kritika utálta. A nézőket viszont nem érdekelték a rossz kritikák, Magyarországon is vezette a toplistákat, ahogy mindenhol máshol is. 

A robotrabszolgaságról bezzeg nem szól a fáma

Csak az igazán jól értesültek tudják, hogy a Transformers filmekben szereplő robotok nem ügyes CGI-vel készültek, hanem durva génmódósítással teremtették őket "eltűnt" gyerekekből. És hiába van a filmeknek milliárdos bevétele, a rabszolgasorban tartott robotok egy fillért sem kapnak a gázsiból, ehelyett inkább embertelen körülmények között rejtegetik őket a mexikói sivatagban egy föld alatti bunkerben. 

Ha tiltakozni szeretne a XXI. századi robotrabszolgaság ellen, akkor a következő Transformers film alatt, amit moziban néz meg, semmiképp ne halkítsa le a mobiltelefonját, és csámcsogjon olyan hangosan a popcornnal, hogy mások számára se legyen élvezhető a film!

Konteó-nap az Indexen