Sandra Bullock a legjobban fizetett színésznő

2014.08.05. 09:57 Módosítva: 2014.08.05. 12:02

51 millió dollárt keresett egy év alatt, ezzel Sandra Bullock jelenleg Hollywood legjobban kereső színésznője a Forbes összeállítása szerint. Nem csak az elmúlt egy évben (pontosabban 2013 júniusától 2014 júniusáig) volt ő a legjobban fizetett színésznő, az előző év azonos időszakában is ő tette zsebre a legtöbb pénzt. Ezt természetesen elsősorban a Gravitáció sikerének köszönheti, ami eddig több mint 700 millió dolláros bevételt hozott. Ráadásul ezt a filmet Bullock szinte teljesen egyedül vitte a vállán. Nem sok középkorú színésznő mondhatja el magáról, hogy rábíznak egy sokmilliós blockbustert.

Gravitáció - EXTRAHOSSZÚ előzetes

A lista második helyére Jennifer Lawrence került, főleg az Éhezők viadala második részének köszönhetően. Ő egy év alatt egyébként sokkal kevesebbet, 34 millió dollárt keresett. A harmadik Jennifer Aniston lett, akinek Családi üzelmek című vígjátékát imádták a nézők tavaly, ő egy év alatt 31 millió dollárral lett gazdagabb. (Ezt a filmet mi is szerettük, kritikánkat itt lehet elolvasni.) A legjobban fizetett férfiak listáját már korábban közzétették, megint Rober Downey Jr. nyert, ezúttal 75 millió dolláral.

A tíz legjobban fizetett színésznő:

1. Sandra Bullock – 51 millió dollár

2. Jennifer Lawrence – 34 millió dollár

3. Jennifer Aniston – 31 millió dollár

4. Gwyneth Paltrow – 19 millió dollár

5. Angelina Jolie – 18 millió dollár

6. Cameron Diaz – 18 millió dollár

7. Scarlett Johansson – 17 millió dollár

8. Amy Adams – 13 millió dollár

9. Natalie Portman – 13 millió dollár

10. Kristen Stewart – 12 millió dollár

Bullock 50 éves, de feleannyinak néz ki. Véletlen? Aligha

Ráadásul egy tudományos alapossággal felépített űrhajós sci-fivel lett a legjobban kereső színésznő. Ebben persze még semmi gyanús nincs, de ássunk csak a dolgok mélyére, és tudjuk értelmezni az Univerzum rejtett összefüggéseit! A Gravitáció valójában egy látványos NASA-propagandafilm, amiben ráadásul az űrtechnológia evilági helytatrói, a náci Németországból Amerikába szöktetett, az űrlényekkel titkos paktumot kötő rakétatudósok végre olyan környezetben mutathatták be az évtizedek óta feljesztett FEMBOTOT, ahová erededileg is szánták: egy űrhajón. Sandra Bullock ugyanis egy android, egy élő szövet a belső fémvázon, a '60-as évek mesterséges intelligencia-kísérleteinek legtökéletesebb mintapéldánya, egyenesen az 51-es körzet titkos laboratóriumaiból. Sandra tehát "csak" egy érzelemmentes robotnő, aki a rábízott feladatokat maximálisan ellátja ugyan, de valódi érzelmekre képtelen: ezért hagyta ott eddig minden férfi, és ezért csalta meg a férje is.

Konteó-nap az Indexen