Teknőséletekbe kerülhet az új tininindzsa-film

2014.08.05. 15:09

Teknőséletekbe kerülhet Michael Bay új tini nindzsa teknős filmje, a Tini nindzsa teknőcök. Állatvédők szerint a film pénteki amerikai premierje után megint teknősvásárlási láz kezdődhet, és aztán, amikor a gyerekek ráunnak az állatokra, újra sok teknős landol a kukákban, írja az MTI. Korábban ugyanis ez történt, amikor az első tini nindzsa teknőc filmet mutatták be 1990-ben. 

Havas hegyoldalon ugrató kamion is lesz az új Tini nindzsa teknőcökben

Susan Tellem és Marshall Thompson, egy kaliforniai teknősvédő szervezet alapítói nyílt levelükben azt írták, hogy a gyerekek nincsenek tisztában azzal, hogy a valódi teknősök nem tudnak repülni, és olyan akrobatikus mutatványokra sem képesek, mint a filmbeli teknősök. Hamar rájönnek, hogy a valódi teknősök sokkal unalmasabbak, aztán a szülők kidobják őket a kukába vagy vécébe. Élő teknős nem való 13 évesnél fiatalabb gyerek kezébe - tették hozzá.

A Jonathan Liebesman rendezte új filmet péntektől játsszák az amerikai és kanadai mozik, Magyarországon pedig augusztus 28-án mutatják be. A történet szerint sötétség borítja New York Cityt, mert Zúzó és a gonosz Talpas Klán tart a markában mindenkit a rendőrségtől a politikusokig. A négy fivér erre persze előjön a csatornából. A teknőcöknek össze kell dolgozniuk egy riporternővel, Aprillel (Megan Fox) és operatőrével, Vern Fenwickkel (Will Arnett), hogy megmentsék a várost.

A film már a bemutató előtt kavart egy kisebb botrányt, mert sokak szerint a később visszavont ausztrál plakátja kegyeletsértőre sikerült.