A rendező és a főszereplő: James Franco

2014.08.12. 17:04

A velencei filmfesztiválon mutatják be James Franco legújabb projektjét, a William Faulkner A hang és téboly című regénye alapján készült drámát. A film rendezője és a főszereplő is Franco. A többi szerepben meg a haverjait láthatjuk, Seth Rogent és Danny McBride-ot, de játszik a filmben Joey King, Tim Blake Nelson és Ahna O'Reilly is.

cdn.indiewire.com

Nem ez a színész első Faulkner adaptációja, tavaly a Míg fekszem kiterítve című regényt filmesítette meg. Az 1930-as regény, ahogy Faulkner többi műve, nem szívderítő olvasmány. Van benne erőszak, szegénység, testvérszerelem, magány. A történet szerint meghal egy idős nő, Addie Bundren, akinek az volt az utolsó kívánsága, hogy a gyerekei és a férje gondoskodjanak arról, hogy a tanya helyett, ahol éltek, a városban, a rokonai között temessék el. Elindul az egész család, erről a nyomorúságos útról szól a Míg fekszem kiterítve.

the-sound-and-the-fury-2
Fotó: Akooris

Most kijöttek az első képek az új filmből, A hang és tébolyból, amik pont olyanok, ahogy azt az ember a regény alapján elképzeli. A hang és téboly ugyanis egy elátkozott család, a Compsonok históriája. A könyvben négy elbeszélő – három Compson-testvér (egy szellemi fogyatékos, egy öngyilkosjelölt, egy gonosz lelkű testvér) és maga a szerző mondja el ugyanazt. Állítólag ezt Franco osztott képernyővel oldotta meg. Velecében kiderül, hogy a nem kicsit őrült színész-rendező most mit alkotott.