Michael Bay nem akar több Transformers-filmet rendezni

2014.08.12. 11:09

Ha egy film annyira sikeres, mint a Transformers 4 - A kihalás kora, annak biztosan készül folytatása. Márpedig Michael Bay robotos akciója nemrég átlépte az egymilliárd dolláros bevételi határt. Eddig 242 millió dollárt kerestek vele Amerikában, és 789 milliót a világ többi részén. A film 210 millió dollárból készült, vagyis bőven megtérült a befektetés. Ezzel eddig a világon valaha készült 14. legsikeresebb film A kihalás kora. Nem csoda, hogy a Paramount már közölte is, hogy 2016-ban jön a Transformers 5.

Robodinoszauruszt szecskáznak fel a Transformers 4-ben

A stúdió persze megint Michael Bayt szeretné a rendezői székben látni, de úgy tűnik, hogy Baynek nincs kedve még egy robotos filmhez. Némileg érthető, hogy unja, hiszen mind a négy részt ő rendezte. Azt USA Today-nek el is mondta, hogy most már szeretné átadni a stafétát egy új rendezőnek. Egyszerűen azért, mert már más projektek érdeklik, mást is szeretne mutatni magából. Hogy pontosan mit, az még nem világos, jelenleg a filmek mellett foglalkozik tévésorozatokkal (The Last Ship, Black Sails) és tévéfilmekkel is. Korábban egyébként nem volt ennyire elutasító, bár egyenesen nem mondta ki, de célzott rá, hogy visszatérne az ötödik részre.

A Transformers 4 - A kihalás kora mellesleg pocsék film (kritikánk itt olvasható), de a lehúzó cikkek teljesen hidegen hagyták a nézőket, tódultak a filmre, ami eddig egyértelműen a nyár legnagyobb mozis dobása volt.