Robin Williams egy övvel akasztotta fel magát

2014.08.12. 20:51 Módosítva: 2014.08.12. 22:11
A kaliforniai rendőrség kedden megerősítette a feltételezéseket, hogy öngyilkos lett Robin Williams.

A rendőrség tájékoztatása szerint Robin Williams egy övvel akasztotta fel magát San Francisco környéki otthonában helyi idő szerint hétfő délelőtt. Csuklóján vágási sérüléseket, a holttest mellett egy zsebkést találtak. A sebek nem voltak végzetesek, a halált fulladás okozta - közölte a hatóság az AP hírügynökséggel. A holttestet személyi asszisztense találta meg a hálószobában. Azt még nem közölték, hagyott-e maga után búcsúlevelet. 

A 63 éves színész halála előtt depresszió miatt kezelés alatt állt. Felesége a halála előtti éjjel látta utoljára. Mikor reggel elment otthonról, férje még aludt. Az asszisztens fél órával ezután talált rá Williamsre holtan.

Azt, hogy fogyasztott-e alkoholt vagy drogokat az öngyilkossága előtt, majd csak hetek múlva tudják megállapítani a toxikológiai vizsgálatokból.

Williamset évekkel ezelőtt is kezelték kábítószer-függősége és depressziója miatt is. Múlt hónapban jelentette be, hogy részt vesz egy 12-lépcsős leszoktatóprogramban. 

Egyszer húszéves tiszta periódus után 2006-ban esett vissza.

Amikor a 80-as években elkezdtek terjedni a hírek a kábítószerproblémáiról, viccesen azt nyilatkozta, hogy "A kokain isten eszköze arra, hogy tudassa veled: túl sok pénzt keresel".

Halálának hírét szomszédai mélységes szomorúsággal és megdöbbenéssel fogadták. Már nyolc éve élt Tiburonban, egy csendes, vízparti helyen.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja a Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségét a 116-123 hívószámon, ami a nap huszonnégy órájában egész Magyarországról elérhető, és mobilról is ingyenesen hívható ( www.sos505.hu)!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport