Elhunyt a Kelly hősei rendezője

2014.08.21. 09:08

79 éves korában szívinfarktust kapott és elhunyt Brian G. Hutton, aki a Kelly hősei mellett egy másik háborús klasszikust, a Kémek a Sasfészekbent is rendezte. 

Hutton színészként kezdte pályafutását, de igazi sikereket rendezőként ért el. A két háborús klasszikus mellett ő volt Frank Sinatra Az első halálos bűn című sötét thrillerjének és két, Elizabeth Taylor főszereplésével készült film rendezője is (X, Y, Z és Night Watch). Két legnagyobb sikere az 1968-as Kémek a Sasfészekben és a két évvel később forgatott Kelly hősei volt.

Az első halálos bűnt eredetileg Roman Polanski rendezte volna, de ő elmenekült az USA-ból, amikor kiskorú megrontása miatt emeltek vádat ellene, így Hutton ugrott be a helyére. A filmben Sinatra mellett Faye Dunaway is szerepelt, és ebben lehetett először a mozivásznon látni Bruce Willist. Utolsó filmjét, a Kínai kalandot 1983-ban készítette, ebben Tom Selleck volt a főszereplő. Hollywood után az ingatlanbizniszben helyezkedett el, és megéehetősen sikeres volt ebben is.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport