Darth Vader visszatérhet a Star Wars 7-ben

2014.08.25. 12:37 Módosítva: 2014.08.25. 13:34
Vigyázat, extrém spoilerveszély!

Azt már mindenki tudja, hogy az öreg Han Solo, a felesége, Leia hercegnő és a Ben Kenobi-körszakállat növesztő Luke Skywalker a hetedik Csillagok háborúja mozifilmben is visszatérnek, hogy ugyanúgy segítsék a fiatal főszereplőket (Domhnall GleesonLupita Nyong'oDaisy Ridley és John Boyega), ahogyan annak idején nekik is jól jöttek Obi-Wan, Yoda, Mon Mothma vagy Dodonna tábornok tanácsai.

Az elmúlt napokban viszont rengeteg új információ és pletyka szivárgott ki a 2015. karácsonyán mozikba kerülő Star Wars 7-ről, csokorba szedtük a legizgalmasabbakat:

  • Szinte biztos, hogy az új főgonosz egy Sith inkvizítor lesz. Egy hórihorgas, csuklyás figura, a gonoszok szokásos piros fénykardjával, és kibernetikus beültetésekkel. Nem lesz persze annyira durva robotemberré műtve, mint a szörcsögő VaderA rajongók már abban is biztosak, hogy a Sith inkvizítor a 191 centi magas, markáns arcú Adam Driver lesz, aki állítólag Vader törött sisakját is meg fogja találni egy kulcsjelenetben (bár engem ez már erősen a Darth Vader kesztyűje című, idétlen Star Wars-könyvre emlékeztet).
  • Ennél is durvább hír, hogy állítólag Darth Vader személyesen is visszatér a 7. részben. Persze csak flashback jelenetekben, amikor együtt mutatkozott a Császár leghűségesebb tanítványaiból álló, titkos Sith csoportosulással, az inkvizítorokkal. Azt, hogy több inkvizítor is lesz a Disney-féle folytatásokban és előzményekben, a Rebels tévésorozat is bizonyítja: itt is egy piros fénykarddal hadonászó, tetovált, fekete ruhás, gonosz birodalmit kell legyőznie a főhősöknek.
  • Na de ki irányítja a Sith inkvizítorokat? Egy főinkvizítor? Vagy maga Palpatine császár, aki valahogy mégis túlélte, amikor pont a saját tanítványa, Darth Vader dobta be a második Halálcsillag reaktorába? A Latino Review-tól a Slashfilmen át a Moviewebig most minden filmes portál azon pörög, hogy Ian McDiarmid, aki pont pár hete töltötte be a 70-et, ismét visszatérhet ráncos arcú uralkodóként, csak most már olyan kísértetféle lesz belőle is, mint Yodából, Kenobiból és a dvd-kiadásonként eltérő fejű Anakin Skywalkerből A Jedi visszatér végén.
  • A Disney és a Kathleen Kennedy vezette Lucasfilm a Badass Digest értesülései szerint szakítani akar végre azzal a hozzáállással, hogy az egyszeri Star Wars-rajongók egy idő után már nem tudják követni Luke, Han meg a többiek fősodorbeli életútját, mert ahhoz át kellett volna rágniuk magukat a Dark Empire-től kezdve a Thrawn-trilógián át a Yuuzhan Vong háborúig hatmillió regényen, képregényen és videojátékon. 2015-től a Csillagok háborúja-univerzum nagy eseményei mindig a mozikban fognak megtörténni - ami mellé csak bónusznak készülnek regények, képregények és videojátékok.
  • A Rebels tévésorozathoz hasonlóan a Csillagok háborúja 7 látványvilágán is erősen érződni fog Ralph McQuarrie proto-Star Warsa, vagyis az a rengeteg korai vázlatrajz a '70-es évek közepéről, amikor Lucas még csak a nagy stúdióknál házalt egy space fantasy ötletével, és Luke fénykardja egy ormótlan hátizsákból, vezetéken kapta az energiát a működéshez. Íme a Star Wars 7 rohamosztagosainak sisakja az új filmből:
  • Han Solo megint egy jégbolygóra megy? Az Indie Revolveren bukkantak fel még a múlt héten azok a Star Wars 7 vázlatrajzok, amiken az ősz hajú Harrison Ford a jó öreg sugárpisztolyával egy olyan télikabátban feszít, ami tele van a birodalmi tisztek uniformisát idéző kitüntetésekkel. Ami hihető is, hiszen már a második Halálcsillag pajzsgenerátora elleni szárazföldi akciót is tábornoki rangban vezette. A Star Wars 7 stábja pedig Izlandon is forgat jeleneteket.
han-solo-concept-art-from-star-wars-episode-vii
Fotó: indierevolver.com / Indie Revolver
  • Egy másik vázlatrajzon pedig az öreg Han ismét olyan ruhában feszít, mintha megint valami erdős bolygón (Endor? Yavin 4? Kashyyyk?) kellene kommandóznia a barátaival. Ez szépen egybe is vág azokkal a hírekkel, miszerint múlt héten az angliai Gloucestershire-ben, Forest of Deanben forgatott a Star Wars 7 stábja.
han-solo-concept-art-from-star-wars-episode-vii1
Fotó: indierevolver.com / Indie Revolver
  • Még mindig Han Solo: szintén az Indie Revolver infója, hogy az új részben kedvenc csempészpárosunk a nyugdíjas éveire már elveszítette kártyán a Millennium Falcont. A legendás űrhajóroncs egy Lando-szerű csirkefogóhoz került, akit ezúttal Jason Isaacs Oscar Isaac alakít majd.
  • Han Solo állítólag újra fénykardot fog használni egy szorongatott helyzetben! (Egyszer ugye már megtette: amikor a Hothon felhasította a döglött tauntaunok hasát, hogy a beleik közé fekhessenek a szétfagyott Luke-kal.)
  • Solo és Csubakka állítólag egy gigantikus szupercsillagrombolót fog vezetni valamelyik jelenetben.
  • De más jól ismert űrhajók is visszatérnek majd: TIE Fightereket, TIE Interceptorokat és a TIE Bomberek új generációját lövik majd szét a felkelők. Akik persze újra X-Wingekbe pattannak (bár azokat először mindenki Z-95-ös fejvadászhajónak hitte a J.J.Abrams-videóban).
X-Wing vagy Z-95-ös fejvadászhajó?