Óriásit bukott a Sin City 2

2014.08.25. 11:11

Robert Rodriguez és Frank Miller 2005-ben, 40 millió dollárból forgatta le a Sin City című képregényfilmet, ami csak annyiban hasonlított mondjuk a Pókemberre, hogy az alapanyagot papírra nyomtatták, brutális, véres, erőszakos és durva volt. A film 160 millió dollárt termelt, ami egy ilyen rétegfilmtől pompás eredmény volt,  de nem annyira, hogy azonnal folytatás készülhessen belőle. Kilenc év elteltével 70 millióból elkészült a folytatás, ami az első résznél jóval több erőszakot, csöcsöt és 3D-t tartalmaz, a közönség viszont rohadtul nem volt kíváncsi rá: az első hétvégén a film nyomorult 6,7 millió dollárt termelt és ezzel ótvaros nagyot bukott.

A hétvége nagy nyertese A galaxis őrzői és a Tini nindzsa teknőcök, előbbi 17,5 millió, utóbbi 16,6 millió dollárt termelt, a heti bevételi lista első két helyére vissza is ugrottan menten. A Sin City 2 kikapott az If I Stay című romantikus filmtől (16,3 millió) és a When the Game Stands Tall című sportfilmtől is (8,75 millió), ami azért kifejezetten kínos. A mozinézőket lehet, hogy a film meglehetősen agresszív és szexista kampánya riasztotta el, amit egyértelműen a 18-35 közötti férfiakra hegyeztek ki - akiket viszont a csajuk ezek szerint inkább egy romantikus filmre vagy egy sci-fire rángatott el hétvégén.

A galaxis őrzőinek egyébként is jó hete volt: a világpiacon megközelítette a félmilliárd dolláros határt, és a japán illetve kínai piacon még be sem mutatták. Szintén jól teljesít a világ minden részén Scarlett Johansson Lucy című eszement thrillerje, Luc Besson rendezése már 220 millió dollár szedett össze.