Apokaliptikus sivataggá alakult a Flórián tér

2014.08.29. 19:11 Módosítva: 2014.08.29. 19:38

Augusztus 21-től szeptember 3-ig a Flórián téren forgatják a Spectral című amerikai filmet, amiben a budapesti utcáknak most valószínűleg New Yorkot kell eljátszania. A népes stáb már több mint egy hete a helyszínen dolgozik, a környéket teljesen átvarázsolták. Klág Dávid szerdán annyit már kiderített róla, hogy a történetben ügynökök vadásznak mindenféle természetfeletti jelenségre. Körbejártam a terepet.

Az Árpád hídi felhajtó alatt lévő Fürdőmúzeum (a Római légiós tábor fürdője, a Thermae Maiores romjai) tűnik a fő helyszínnek. Dávid szerint úgy néz ki a díszlet, mintha hajléktalantanyát rendeztek volna be. Én ehhez még annyit tudok hozzátenni, hogy közvetlenül a romok előtt, a Szentendrei úti elágazás oldalában megjelent már egy roncs autó is, még a tankja is nyitva van. Úgy tűnik, lesznek éjszaka felvett jelenetek is, mert egész nap óriási, teherautóról belógatott lámpákat emelgetnek a felüljáró tetejéről a szervezők. A felüljárón és az oldalt lévő utakon is lezártak egy-egy sávot.

A faluház előtt áll egy csomó lakóautó. Az egyik oda igyekvő headsetes lány azt mondja, senki nem lakik bennük, csak a felszereléseket tartják itt, és valószínűleg itt sminkeltek. Még egy rövid úttal is összekötötték a parkolót és a kőtárat, ezt narancssárga útjelzőtáblák jelzik.

Még szemben, a Pacsirtamező utca irányában is áll teherautó, nagy reflektorok vannak ennek is a hátulján. Őrület!