Éneklő vulkán az új Pixar-mesében

2014.08.29. 16:51 Módosítva: 2014.08.29. 17:00

A Láva című Pixar-kisfilm tényleg arról szól, hogy egy vigyorgó, Uku nevű, szerelmes hawaii vulkán a kontinensek vándorlása idején arról énekelget, hogy bárcsak mellé sodorna a sors egy bűbájos vulkánlányt, akivel jól összekapcsolódhatnának. A kisfilm író-rendezője a Pixar veterán vezető animátora, James Ford Murphy, aki korábban olyan klasszikusokon dolgozott, mint a Toy Story 2, a Szörny Rt., a Némó nyomában és A hihetetlen család.

Éneklő vulkán az új Pixar-rövidfilm főszereplője

A rendező saját bevallása szerint ugyan Detroitban nőtt fel, de óriási hatással voltak rá Hawaii vulkánjai, és persze Israel Kamakawiwo'ole, az Oahu szigetén született, túlsúlya miatt azonbannagyon fiatalon elhunyt zenész híres Somewhere Over The Rainbow-feldolgozása.

A Láva vidám vulkánját viszont már egy élő hawaii zenészről, Kuana Torres Kaheléről (valamint Jackie Gleasonról és a Chuck Jones-rajzfilmek kutyájáról) mintázta, aki személyesen énekli el Uku dalát a kisfilmben. A Láva  a 2015. júniusában mozikba kerülő Inside Out előtt lesz látható. (via Cinemablend)